Pokemon ja Digimon –ilta

Kuopion Kalakukkoalueen messuhallissa järjestetään osastolla 58B 21.1.2016 kello 18-21 erityinen Pokemon ja Digimon –ilta, josta vastaa näitä hahmoja suuresti ihaileva Katsuoki Games oy:n toimitusjohtaja Katsuoki Kamasaki. Illan aikana pääset tutustumaan uusimpiin Digimon- ja Pokemon-hahmojen tähdittämiin peleihin sekä kokeilemaan niitä osastolle tuoduilla pelikoneilla. Pääset myös seuraamaan kuinka kyseisiä pelejä ja hahmoja vuosikausia harrastanut Katsuoki Kamasaki pelaa kyseisiä pelejä. Saatat oppia jotakin tämän mestarin pelitaktiikasta!

Pelaamisen lisäksi osastolla 58B myydään Pokemon ja Digimon –illan aikana 21.1.2016 kello 18-21 runsas valikoima Pokemon- ja Digimon-pelejä sekä muuta kyseisiin tuotesarjoihin kuuluvaa oheismateriaalia. Nyt sinulla on oivallinen tilaisuus kartuttaa esimerkiksi Pokemon-korttikokoelmaasi! Osastolla on esillä myös Katsuoki Kamasakin henkilökohtainen Pokemon- ja Digimon-kokoelma, jota pääset ihailemaan osastolla vieraillessasi.

Pokemon

Pokemon on japanilaista alkuperää oleva tuotesarja. Tuotesarja sai alkunsa vuonna 1996 julkaistusta Nintendon Game Boy –videoroolipelistä. Sen kehittäjä oli Satoshi Tajiri. Pokemon on lyhenne ”pocket monsters”-sanoista eli pokemon tarkoittaa oikeastaan ”taskuhirviötä”. Peleissä esiintyy satoja erilaisia Pokemon-hahmoja, jotka on tarkoituksena kerätä ja joista on tarkoitus kouluttaa hyvä tiimi. Videopelien lisäksi tuotesarja sisältää keräilykortteja, animea, mangaa sekä monia muita tuotteita. Keltainen Pikachu-sähköhiiriolento lienee tunnetuin Pokemon-sarjan hahmo, jota voidaan pitää jopa sarjan maskottina. Pokemon on erittäin suosittu videopeliin perustuva tuotesarja – itseasiassa se on tällaisista tuotesarjoista toiseksi menestynein koko maailmassa ja sitä suositumpi videopeliin perustuva tuotesarja on ainoastaan Nintendon Mario-pelisarja. Pokemon oli ensimmäinen japanilainen animaatio, joka saavutti valtavirran suosiota maailmanlaajuisesti ja sitä voidaankin pitää animen ja mangan suosion tienraivaajana Japanin ulkopuolisilla markkinoilla sekä Cool Japan –liikkeen alkusysäyksenä. Pokemon-pelejä myytiin vuonna 1999 seitsemässäkymmenessä maassa ja Pokemon-televisiosarjaa esitettiin kuudessakymmenessäyhdessä maassa. Pokemon-elokuvia oli vuonna 1999 esitetty jo neljässäkymmenessäneljässä maassa ja Pokemon-aiheinen korttipeli oli ehditty kääntää kahdeksalle kielelle. Tuotesarjan arvon arvioitiin vuonna 2003 olevan 15 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Pokemon-pelejä on julkaistu runsaasti; pohjimmiltaan nämä pelit ovat roolipelejä, joissa ohjataan Pokemon-kouluttajaa. Pelissä kouluttaja kerää ja kouluttaa Pokemon-hahmoja. Tavoitteena on saavuttaa Pokemon-mestaruus. Ensimmäiset Pokemon-pelit ilmestyivät vuonna 1996 Japanissa. Yhdysvalloissa ensimmäiset Pokemon-pelit ilmestyivät vuonna 1998 ja Euroopassa vuonna 1999. Nämä ensimmäiset Pokemon-pelit olivat Pokemon Red ja Blue sekä erikoisversio Yellow. Japanissa ilmestyi myös Green. Näiden jälkeen ilmestyivät Gold ja Silver sekä erikoisversio Crystal. Pelit voidaan jakaa kuuteen sukupolveen, joissa voidaan erottaa samankaltainen pelimekaniikka kussakin sukupolvessa. Uusissa sukupolvissa on esiintynyt myös uusia Pokemoneja sekä uusia iskuja edellisiin sukupolviin verrattuina. Jokaisella sukupolvella on myös oma teemansa. Katsuoki Kamasaki on valinnut Pokemon-peleistä muutaman suosikkinsa sekä Pokemon-pelien varhaiselta ajalta että uusimmasta tuotannosta. Uskallatko haastaa mestarin pelaamaan Pokemonia kanssasi?

Digimon

Digimonit ovat digimunista kuoriutuvia datasta koostuvia olioita, jotka tarvitsevat digivoitumiseensa energiaa Digivice-nimisistä laitteista. Digimonit, jotka toimivat ihmisen kumppanina, ovat yleensä muodoltaan Rookie-tasoa matalammassa muodossa. Tämä johtuu siitä, että ne ovat taistelun jälkeen liian nälkäisiä tai väsyneitä ylemmissä muodoissa pysymiseen. Ensimmäistä Digimon-animesarjaa alettiin esittää Japanissa maaliskuussa 1999, Yhdysvalloissa elokuussa 1999 ja Suomessa tammikuussa 2001. Hahmojen ja tarinoiden pohjalta on luotu monia Digimon-pelejä, kuten Digimon World, Digimon World 2, Digimon World 2003, Digimon Digital Card Battle, Digimon Rumble Arena, Digimon Battle Spirit, Digimon Racing, Digimon World DS, Digimon Adventure, Digimon All-Star Rumble, Digimon Story: Cyber Sleuth sekä Digimon World: Next Order. Katsuoki Kamasaki on valinnut näistä peleistä muutaman suosikkinsa sekä Digimon-pelien varhaiselta ajalta että uusimmasta tuotannosta illan aikana esiteltäviksi ja kokeiltaviksi.