Uusia tuulia lasten ruutuajan suhteen

Lasten ja nuorten ruutuaika on asia, joka puhuttaa vanhempia sekä kasvatusalan ammattilaisia. Se on myös aihe, josta väännetään kättä varmasti monessa lapsiperheessä. Suomessahan suositellaan lapsille ja nuorille enintään kahden tunnin ruutuaikaa päivässä, mutta nyt tätä virallista ruutuaikasuositusta ollaan muuttamassa Yhdysvalloissa monitahoisemmaksi ja joustavammaksi.

Sara Smith Yhdysvaltain Lastenlääkärien Liitosta on tulossa puhumaan tästä paljon puhuttaneesta aiheesta, joka sopii hyvin tapahtumamme viitekehykseen. Sara Smithin luennon pääpaino on siinä, että on tärkeää siirtyä tiukoista rajoituksista korostamaan lasten kasvattamista tunnollisiksi digikansalaisiksi, jotka suhtautuvat moderniin multimediaan luontaisena osana elämää. Rajoja kaivataan toki edelleenkin, mutta on tärkeää ottaa huomioon myös, että media voi vaikuttaa lapsen sosiaaliseen kehitykseen sekä oppimiseen myös erittäin positiivisellakin tavalla. Uusista suosituksista huolimatta Yhdysvalloissa korostetaan edelleenkin myös teknologiavapaan leikki- ja perheajan merkitystä!

Sara Smithin luento sopii hyvin kasvatusalan ammattilaisille sekä lasten ja nuorten vanhemmille. Luento järjestetään 21.1.2016 Kuopion Kalakukkoalueen messuhallin konferenssisalissa numero 22 kello 11.30-13.00. Luennon loppuvaiheessa järjestetään konferenssisalissa aiheeseen liittyvä paneelikeskustelu, johon osallistujilla on mahdollisuus halutessaan osallistua. Otathan huomioon, että luento on englanninkielinen ja myös paneelikeskustelu käydään englanninkielellä. Voit halutessasi pyytää tapahtuman infotiskiltä näiden luentojen luentorungon suomenkielisenä, jolloin luennon seuraaminen on helpompaa.

Pelien uudet tulokkaat

Katsuoki Games oy:n toimitusjohtaja Katsuoki Kamasaki pitää luennon pelimaailman uusista tulokkaista 22.1.2016 Kuopion Kalakukkoalueen messuhallin konferenssisalissa numero 23 kello 11.00-13.00. Katsuoki Kamasaki esittelee luentonsa aikana vastikään julkaistuja suosittuja pelejä sekä niiden erityisominaisuuksia. Esittelyyn pääsevät ainakin Obsidianin Armored Warfare, genrerajoja rikkova Battleborn, Call of Duty: Black Ops III, Halo 5: Guardians, Might & Magic Heroes VII, Lego Jurassic World, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Skylanders SuperChargers sekä NHL-sarjan uusin tulokas. Katsuoki Kamasaki kertoo myös millaiset pelit ovat tällä hetkellä erityisen suosittuja ja mihin suuntaan peliala on kehittymässä. Luennon aikana pohditaan myös, miksei uusia Grand Theft Auto –sarjan pelejä voi ilmestyä vuosittain, vaikka sarja onkin huippusuosittu ja miksi jotkin peliprojektit ovat huippusalaisia.
Katsuoki Kamasakin luento sisältää useita pelinäytteitä ja se sopii sekä alan harrastajille että ammattilaisille. Luennon lopussa Katsuoki Kamasaki varaa hieman aikaa yleisökysymyksille, joten jos haluat kysyä jotakin tältä pelialan huippuammattilaiselta, voit miettiä kysymyksiä jo etukäteen.

Viime vuoden peliflopit

Katsuoki Games oy:n varatoimitusjohtaja Mariko Kamasaki pitää luennon viime vuoden pelimaailman flopeista 23.1.2016 Kuopion Kalakukkoalueen messuhallin konferenssisalissa numero 23 kello 12-15. Mariko Kamasaki esittelee luentonsa aikana pelejä, joiden voidaan katsoa epäonnistuneen täydellisesti vuoden 2015 markkinoiden valloittamisessa. Luennon aikana pohditaan myös tähän johtaneita syitä ja mitä olisi pitänyt tehdä paremmin, jottei floppia olisi päässyt tapahtumaan. Luennon tarkoituksena on ottaa opiksi näistä epäonnistumisista sekä oppia näkemään, missä kohdissa pelisuunnittelu tai pelien markkinointi voi flopata.
Esimerkkipeliksi Mariko Kamasaki on valinnut syyskuussa 2015 pc:lle ja PlayStation 4:lle julkaistun Afro Samurai 2: Revenge of Kuma –pelin, joka lopulta jouduttiin vetämään pois myynnistä. Julkaisija jopa palautti rahat pelin ostaneille. Peli jouduttiin vetämään pois myynnistä, koska kuluttajat eivät pitäneet siitä. Mariko Kamasakin luennossa pohditaankin, mitkä syyt johtivat siihen, ettei pelistä pidetty. Luento sopii sekä alan harrastajille että ammattilaisille. Mariko Kamasaki varaa hieman aikaa yleisökysymyksille luennon lopussa – voit siis miettiä kysymyksiä jo valmiiksi ennen tapahtumaa, jos haluat kysyä jotakin Mariko Kamasakilta.